T’ajudem a triar quan és necessari utilitzar l’una o l’altra tecnologia.

Si necessites pocs exemplars del que vagis a imprimir, l’adequat és fer-ho en digital.

A què ens referim amb pocs exemplars? Si és un llibre o catàleg: des d’1 exemplar fins a 300 o 500 còpies. Si és un full de mà, cartell, fullet engrapat, díptic, postal, etc.: entre 1 i 2.000 exemplars, depenent de la grandària, nombre de pàgines, etc.

A partir de 500 catàlegs o 2.000 fullets sol resultar més adequat utilitzar la impressió offset perquè resulta molt més econòmica i es poden fer grans tirades en menys temps.

Urgència del treball:
El digital és molt ràpid, la tinta surt seca i es pot enquadernar en l’acte. El procés d’impressió offset pot costar diversos dies, cal generar les planxes, imprimir, deixar assecar la tinta per a evitar frecs, i finalment, enquadernar.

Si necessites fer 5.000 catàlegs de 200 pàgines per a demà és impossible en qualsevol de els sistemes, però segurament podrem fer-te 50 o 100 còpies en digital, utilitzar-les per a aquesta fira o reunió tan important i després, amb més temps, fer la resta de la tirada en offset.

Grandària de l’imprès:
En les nostres màquines d’offset pots imprimir fulles de 70×100 cm. En canvi, la grandària de fulla en digital és de 33×48 cm. Si has d’imprimir un cartell o una revista de gran grandària haurem de recórrer a l’offset encara que siguin pocs exemplars.

Suports d’impressió:
La gamma de papers per a impressió offset és molt àmplia. Durant dècades s’han desenvolupat infinitat de papers estucats i no estucats, cartolines, verjurats, gofratges, etc. En impressió digital es poden imprimir la majoria dels papers d’offset, encara que no tots. A més, es pot imprimir sobre PVC, sobre imants i papers sintètics; també es pot utilitzar tinta blanca, etc.

Impressió personalitzada amb Dada Variable:
Impresos numerats amb el nom del client en portada, amb diferents tipus de portada o interiors, postals amb l’adreça impresa… Qualsevol cosa que se t’ocorri es pot fer amb la impressió digital amb dada variable, encara que es poden combinar tots dos sistemes, com imprimir l’interior del catàleg en offset i la portada en digital.